Bliski susreti plesne vrste

Najava: Antisezona 19 – ples u Gorgoni

 • Kik Melone, Teatar &TD, Zagreb: Ms Fox Invited Ms Cat For Tea and a Chit-Chat One Late Late Afternoon Last Summer, autori Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila i Josip Maršić

  Antisezona 19 – ples u Gorgoni
  novi je cjelogodišnji projekt na suvremenoj plesnoj sceni, koji je kreiralo pet renomiranih hrvatskih plesnih umjetnica: Ana Kreitmeyer, Silvia Marchig, Sonja Pregrad, Iva Nerina Sibila i Zrinka Šimičić Mihanović, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu. Radi se o novom formatu za susret s aktualnim strujanjima u hrvatskom suvremenom plesu, kroz niz premijernih i repriznih izvedbi, radionica, gostovanja, razgovora kao i popratnih programa u kojima će publika moći susresti plesne umjetnike, njihove poetike, izvedbene i koreografske strategije kroz kontinuitet događanja.

  Antisezona 19 odvija se u pet blokova trajanja tri do četiri dana, i to u ožujku, svibnju, rujnu, listopadu i studenome, sve u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

  Prvi blok je otvaranje projekta i donosi reprizu dvaju predstava nagrađenih Nagradom hrvatskog glumišta Ms. Fox invited Ms. Cat for tea…. umjetničke skupine Kik Melone i Tamo vani i ovdje unutra, Sonje Pregrad i Ane Kreitmeyer, kao i predstavu cruel, cruel nature Zrinke Šimičić Mihanović te kratki rad Lemia IMRC plesnog kolektiva. Prije obje predstave, u 19 sati, autorice predstavljaju Bliske susrete plesne vrste, ad hoc format, u kojem će publika upoznati umjetnice kroz otvoreni izvedbeni improvizacijski dijalog.
  Tamo vani i ovdje unutra, kor. Sonja Pregrad i Ana Kreitmeyer
  Svibanjski blok donosi premijeru skupine Kik Melone Melone Pataphysica, u rujnu je predviđena premijera IMRC plesnog kolektiva u suradnji s Martinom Tomić, zatim slijedi festival Improspekcije i na kraju godine premijera Podivljalo Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad. Tijekom cijele Antisezone 19 odvijaju su radovi u nastajanju Što nastaje? Zrinke Šimičić Mihanović i istraživanje Koliko smo spremni…? IMRC plesnog kolektiva. Kako bi se publika osjetila dijelom ovog programa uz predstave će se odvijati moderirani razgovori i popratni sadržaji pod nazivom Hangover sesije kroz koje će se publika moći upoznati s metodama i interesima koje su oblikovale predstave.

  Antisezona 19 je suradnički projekt samo-organizacije i samo-kuriranja koji autorice pokreću nakon niza godina samostalnog i zajedničkog umjetničkog, organizacijskog i aktivističkog djelovanja pa je ova inicijativa zamišljena kao mjesto stvaranja novog kontekstualnog i produkcijskog okvira na plesnoj sceni te kontinuiteta susreta različitih plesnih poetika, izvedbenih inicijativa, umjetnika i publike.

  Program je ostvaren kroz umjetničke organizacije i inicijative Četveroruka, Kik Melone, IMRC plesni kolektiv, Multimedijalna koliba, Improspekcije, financiran je sredstvima Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH i Zaklade Kultura nova. Odvija se u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu. 

  PLESNA SCENA.hr, 23. ožujka 2019.

  Program

  1. BLOK
  27. ožujka
  19.00
  Bliski susreti plesne vrste, Ana Kreitmeyer, Sonja Pregrad, Zrinka Šimičić Mihanović
  20.00
  Ms Fox Invited Ms Cat For Tea and a Chit-Chat One Late, Late Afternoon Last Summer, Kik Melone

  29. ožujka
  19.00
  Bliski susreti plesne vrste, Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila, Zrinka Šimičić Mihanović
  20.00
  Tamo vani i ovdje unutra, Ana Kreitmeyer i Četveroruka
  30. ožujka
  20.00
  LEMIA, IMRC plesni kolektiv
  cruel, cruel nature, Multimedijalna koliba

  2. BLOK (17.-19. svibnja 2019.)
  premijera:
  Melone Pataphysica, Kik Melone
  Što nastaje?, Multimedijalna koliba
  Hangover sesije

  3. BLOK (26.-28. rujna 2019.)
  premijera:
  Dupla pozivnica, IMRC plesni kolektiv i Martina Tomić
  izvedba:
  Što nastaje?, Multimedijalna koliba
  Hangover sesije

  4. BLOK (23.-26. listopada 2019.)
  Improspekcije 2019, međunarodni festival improvizacije, Multimedijalna koliba

  5. BLOK (21.-23. studenoga 2019.)
  premijera:
  Podivljalo, Ana Kreitmeyer i Četveroruka
  izvedba:
  Što nastaje?, Multimedijalna koliba
  Hangover sesije

kritike i eseji